Utvrđene milionske obaveze Unisa iz Dervente

Bez autora
Aug 26 2015

Poreska uprava RS utvrdila je nepravilnosti u svim kontrolama koje je obavljala u Fabrici cijevi "Unis" iz Dervente, potvrdili su u PURS-u. Od osnivanja "Unisa" inspektori Poreske uprave su obavili četiri terenske kontrole, a posljednja se odnosi na period poslovanja od početka septembra 2011. do kraja 2013. godine. U svim kontrolama ovog poreskog obveznika utvrđene su nepravilnosti odnosno neplaćene obaveze koje iznose 5,58 miliona KM te naloženo njihovo plaćanje, istakli su u Poreskoj upravi. Ove kontrole odnose se na period poslovanja od 16. marta 2001. godine do kraja 2013. godine. Trenutna dugovanja "Unisa" za poreze i doprinose iznose 8,33 miliona KM, a zbog nagomilanih obaveza radnici, koji su u štrajku od 10. avgusta, podnijeli su zahtjev Poreskoj upravi za pokretanje stečaja u ovom preduzeću. U PURS-u su istakli da se zahtjev radnika obrađuje.

Poreska uprava RS utvrdila je nepravilnosti u svim kontrolama koje je obavljala u Fabrici cijevi "Unis" iz Dervente, potvrdili su u PURS-u.

Od osnivanja "Unisa" inspektori Poreske uprave su obavili četiri terenske kontrole, a posljednja se odnosi na period poslovanja od početka septembra 2011. do kraja 2013. godine.

- U svim kontrolama ovog poreskog obveznika utvrđene su nepravilnosti odnosno neplaćene obaveze koje iznose 5,58 miliona KM te naloženo njihovo plaćanje - istakli su u Poreskoj upravi.

Ove kontrole odnose se na period poslovanja od 16. marta 2001. godine do kraja 2013. godine.

Trenutna dugovanja "Unisa" za poreze i doprinose iznose 8,33 miliona KM, a zbog nagomilanih obaveza radnici, koji su u štrajku od 10. avgusta, podnijeli su zahtjev Poreskoj upravi za pokretanje stečaja u ovom preduzeću. U PURS-u su istakli da se zahtjev radnika obrađuje.

Radnici "Unisa" nisu primili 17 plata, a doprinosi im godinama nisu uplaćeni. Iako im je u više navrata obećavano da će biti isplaćeni te da će proizvodnja u ovom preduzeću biti pokrenuta, to se nije dogodilo, pa zbog toga i traže da PURS podnese zahtjev za stečaj fabrike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik